Selecteer een pagina

Optimale combinatie tussen isolatie en daglicht!

Koepellux levert kwaliteit dakkoepels met een hoog comfort en hoge energieprestaties.

Duurzame dakkoepels, lichtstraten, passief huis concepten

Zoekt u een duurzame dakkoepels, lichtstraat of passiefhuis dakkoepel?

Een duurzame dakkoepel voldoet aan alle woonwensen, hoge isolatie prestaties, ventilatie voor een optimale leefomgeving, hoge geluidsisolatie kortom een bijdrage bieden in uw comfortabel wonen, ook geschikt voor bestaande kunststof koepel.
Met het toepassen van onze duurzame dakkoepels zit u er warmpjes en comfortabel bij.

Passiefhuis te Wierden:
Gedurende de dag zal de temperatuur in een passief woning langzaam oplopen. Voor de afvoer van warmte in de zomer is een glas dakkoepel in een passief woning erg belangrijk. Daarom is gekozen voor een dakkoepel van Koepellux. Vanwege de goede isolatie eigenschappen van de glas dakkoepel zal het opwarmen van onze passief woning langzaam oplopen, maar indien de temperatuur zakt in de nacht, zal het afkoelen, binnenklimaat ook niet snel gaan. Om te zorgen dat de woning wordt afgekoeld kan men natuurlijk gewoon de ramen open zetten.

  • Echter door toepassing van een glas dakkoepel in combinatie met geopende ramen op de begane grond kan in een passief woning een effectief schoorsteen effect worden gecreëerd, waardoor een trek van koele lucht vanuit de beneden verdieping naar boven door het huis gaat. De keuze is gevallen op een hoogwaardige dakkoepel van Koepellux. Deze heeft een Uwindow van 0,8W/m2K met HR3 zonwerende neutrale beglazing met een ZTA(g) waarde van 30% om oververhitting te voorkomen. 70% van de warmte blijft dus buiten. Bovendien zijn de glas dakkoepels van Koepellux koudebrugvrij en heeft een meervoudige afdichting, waardoor de luchtdichtheid wordt gegarandeerd. Voor dakkoepel plaatsen is de opstandhoogte van de glas dakkoepel afgestemd op het isolatiepakket op het dak van de passief woning, voor een optimale integratie. De glas dakkoepel wordt aan de noordzijde ongeveer 25 cm geopend, zodat voldoende opening ontstaat voor een effectieve ventilatie. De dakkoepel is elektrisch te openen en aangesloten op de domotica, een meet- en regelsysteem welke verwarming, ventilatie en verlichting integreert in een passiefhuis.

Vanaf 2009 zijn onze huidige dakkoepels ontwikkeld, afgestemd op de vraag van morgen zoals de introductie naast de HR++, de HR3 en HR4 dakkoepels, met een grote keuze veiligheids glas opties opgenomen in een thermisch gescheiden aluminium profielen systeem, koudebrugvrij met hoge Uwindow- en geluidsisolatie waarden voor een hoog comfort. Onze dakkoepels zijn voorzien van een meervoudige afdichting en geschikt voor een blowertest.
Onze dakkoepels worden inclusief geïsoleerde opstand geleverd, hoogte opstand afgestemd op het isolatie pakket van het dak. Bovendien zijn onze dakkoepels geschikt voor ventilatie of dakbetreding al dan niet in combinatie. Een ruim aanbod aan maatvoering, vormgeving en beglazing opties bieden vele mogelijkheden voor het toepassen en plaatsen van onze dakkoepels voor o.a.  “Lage energie” – en “Passiefhuis”  woningen met phA certificaat.
Samengevat bieden onze glas dakkoepels:

 

  • Hoge isolatie prestaties, afgestemd op Rc waarden > 9.5;
  • Hoge lucht- tochtdichtheid volgens de blowertest passief huis standaard;
  • Hoge geluidsisolatie;
  • Inbraakwerend, weerstandklasse 2;
  • Alle Passiefhuis dakkoepels zijn getoetst door het Passiefhuis Instituut in Darmstad.
Passief huis te Wierden
Passiehuis certificaat.
HR3 glas dakkoepel, passiefhuis

Dakkoepels mogen alleen het keurmerk Passiefhuis dragen, als deze zijn getoetst door het Passiefhuis Instituut.
Heeft u vragen over de toepassing van Passiefhuis dakkoepels?
Bel voor advies 0226-343333 of schrijf naar info@koepellux.nl

Zoek je de juiste dakkoepel die bij je past?

Bel 0226 343 333 of schrijf naar info@koepellux.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *