Selecteer een pagina

Optimale combinatie tussen isolatie en daglicht!

Koepellux levert kwaliteit dakkoepels met een hoog comfort en hoge energieprestaties.

Koudebrug in gebogen lichtstraat

Wat is een “koudebrug” in een gebogen lichtstraat?

Via een koudebrug in gebogen lichtstraten ontsnapt heel veel warmte van binnen naar buiten. Ter hoogte van een koudebrug in gebogen lichtstraten ontstaat zeer gemakkelijk condens.

Bewust omgaan met energie heeft ons geïnspireerd, een geheel lichtstraat systeem te ontwikkelen.
Koudebruggen ( slaat een brug tussen koude en warmte ) in gebogen lichtstraten en zijn te vinden op die plaatsen, waar de binnenwarmte gemakkelijk een weg vindt naar buiten. In de wintermaanden treedt veel warmte verlies op, waardoor gemakkelijk condens ontstaat, gevolg de isolatie prestatie van gebogen lichtstraten neemt sterk af. In de zomermaanden komt de warmte van buiten via dezelfde koudebruggen en de hoge geleiding waarde van de aluminium constructie/ frame naar binnen. Kortom: koudebruggen in gebogen lichtstraten zijn een onzichtbare bron die de energierekening beïnvloeden of het nu zomer of winter is.

Wij, Nederlanders vinden het héél gewoon als geïsoleerd glas in een koudebrugvrij, thermisch gescheiden aluminium kozijn, kader of frame wordt geplaatst in een optimaal geïsoleerde omgeving. Helaas geldt dit niet voor gebogen lichtstraten op daken, waarin geïsoleerde beglazing wordt toegepast in een niet thermisch gescheiden aluminium constructies, vol met koudebruggen en zorgt voor afnemende isolatie prestaties, daar waar de aandacht voor het isoleren van daken zoveel aandacht krijgt denk aan de RC 6 m2K/W dakisolatie.

Koudebrugvrije lichtstraten

Koudebrugvrije lichtstraat, voldoet aan het 
Bouwbesluit 2012 versie 1 maart 2013

Koepellux introduceert sinds 2011 als eerste op de Nederlandse markt een gebogen koudebrugvrije lichtstraten en zijn op vele daken in ons land al toegepast. De geïsoleerde beglazing is opgenomen in een thermisch gescheiden en koudebrugvrije constructies, met als gevolg een veel betere isolatie prestatie van de gehele lichtstraat, passend bij de isolatie prestatie van het gehele dak en gebouw. Kortom: een koudebrugvrije gebogen lichtstraat vermindert de energie kosten aanzienlijk in de zomer- en wintermaanden. Het bouwbesluit, gebouwfunctie industrie geeft u meer informatie!

Dé nieuwe standaard, vandaag voor u beschikbaar. 
Interesse,
Laat ons uw adviseren met dé koudebrugvrije gebogen lichtstraat!

Bel 0226 343 333 of schrijf naar info@koepellux.nl

Zoek je de juiste dakkoepel die bij je past?

Bel 0226 343 333 of schrijf naar info@koepellux.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *